Gäller för: 2024/25
Fakultet: Lunds tekniska högskola
Beslutad av: Programledning LIV
Beslutsdatum: 2023-12-15
Ikraftträdande: 2024-03-15
Fördjupning: Grundnivå, har endast gymnasiala förkunskapskrav
Undervisningsspråk: Kursen ges på svenska
Det övergripande syftet är att studenterna tillägnar sig grundläggande kunskaper i livsmedelsorienterande ämnen såsom livsmedelskemi, –mikrobiologi, –teknologi och –processer samt kan använda dessa kunskaper för att för att bredda sina perspektiv på mat och ätande.
Kunskap och förståelse
För godkänd kurs skall studenten
Färdighet och förmåga
För godkänd kurs skall studenten
Värderingsförmåga och förhållningssätt
För godkänd kurs skall studenten
Kursen består av föreläsningar, laborationer och laborationsgenomgångar, diskussioner samt en litteraturuppgift.
Laborationerna genomförs individuellt i hemmet. Föreläsningar och laborationsgenomgångar sker online.
Betygsskala: UG - (U, G) - (Underkänd, Godkänd)
Prestationsbedömning: Godkända laborationsrapporter med teoretisk förklaring av observationerna. Godkänd litteraturuppgift.
Om så krävs för att en student med varaktig funktionsnedsättning ska ges ett likvärdigt examinationsalternativ jämfört med en student utan funktionsnedsättning, så kan examinator efter samråd med universitetets avdelning för pedagogiskt stöd fatta beslut om alternativ examinationsform för berörd student.
Moduler
Kod: 0110. Benämning: Mat, myter och molekyler.
Antal högskolepoäng: 7.5. Betygsskala: UG - (U, G).
Förkunskapskrav:
Kursansvarig: Karolina Östbring,
karolina.ostbring@ple.lth.se
Hemsida: https://www.ple.lth.se