Gäller för: 2024/25
Fakultet: Lunds tekniska högskola
Beslutad av: Programledning B/K
Beslutsdatum: 2024-04-17
Ikraftträdande: 2024-05-08
Huvudområde: Livsmedelsteknik och nutrition
Fördjupning: Avancerad nivå, kurs/er som inte kan klassificeras
Huvudområde: Livsmedelssystemanalys
Fördjupning: Avancerad nivå, kurs/er som inte kan klassificeras
Obligatorisk för: B4-lm, MLIV1
Alternativobligatorisk för: MLSA1, MLSA2
Undervisningsspråk: Kursen ges på engelska
kursen syftar till att ge en beskrivning av livsmedelskomponenternas kemiska och nutritionella egenskaper,
Kunskap och förståelse
För godkänd kurs skall studenten
Färdighet och förmåga
För godkänd kurs skall studenten
Värderingsförmåga och förhållningssätt
För godkänd kurs skall studenten
Kursen skall ge kunskaper om:
I kursen ingår föreläsningar och andra aktiviteter:
Betygsskala: TH - (U, 3, 4, 5) - (Underkänd, Tre, Fyra, Fem)
Prestationsbedömning: Inlämnings- och seminarieuppgifter, skriftlig tentamen och laborationer. Th-skalan baseras på skriftlig tentamen.
Om så krävs för att en student med varaktig funktionsnedsättning ska ges ett likvärdigt examinationsalternativ jämfört med en student utan funktionsnedsättning, så kan examinator efter samråd med universitetets avdelning för pedagogiskt stöd fatta beslut om alternativ examinationsform för berörd student.
Moduler
Kod: 0116. Benämning: Livsmedelskemi och nutrition .
Antal högskolepoäng: 7.5. Betygsskala: TH - (U, 3, 4, 5).
Förutsatta förkunskaper:
KOKA25 Organisk kemi , KBKA10/KBK011 Biokemi.
Begränsat antal platser: Nej
Kursen överlappar följande kurser:
KLG060
Kursansvarig: Anne Nilsson,
anne.nilsson@food.lth.se
Hemsida: https://www.ple.lth.se