Gäller för: 2025/26
Fakultet: Lunds tekniska högskola
Beslutad av: Programledning B/K
Beslutsdatum: 2025-04-07
Ikraftträdande: 2025-05-05
Huvudområde: Livsmedelsteknik och nutrition
Fördjupning: Grundnivå, kurs/er som inte kan klassificeras
Obligatorisk för: B4-lm, MLIV1
Undervisningsspråk: Kursen ges på engelska
Syftet med kursen är att ge studenterna grunderna i modern livsmedelsmikrobiologi genom att använda relevanta exempel från industrin.
Kunskap och förståelse
För godkänd kurs skall studenten
Färdighet och förmåga
För godkänd kurs skall studenten
Värderingsförmåga och förhållningssätt
För godkänd kurs skall studenten
Kursen behandlar följande ämnen; mikrobiell tillväxt och överlevnad i livsmedel, konservering, livsmedelsförstörande mikroorganismer, livsmedelspatogener, fermenterade livsmedel, genetiskt modifierade organismer och snabba analysmetoder.
Betygsskala: TH - (U, 3, 4, 5) - (Underkänd, Tre, Fyra, Fem)
Prestationsbedömning: Skriftlig examination och skriftliga rapporter. En muntlig presentation baserad på en litteraturstudie ingår i bedömningen.
Om så krävs för att en student med varaktig funktionsnedsättning ska ges ett likvärdigt examinationsalternativ jämfört med en student utan funktionsnedsättning, så kan examinator efter samråd med universitetets avdelning för pedagogiskt stöd fatta beslut om alternativ examinationsform för berörd student.
Moduler
Kod: 0117. Benämning: Livsmedelsmikrobiologi.
Antal högskolepoäng: 7.5. Betygsskala: TH - (U, 3, 4, 5).
Förkunskapskrav:
Kursansvarig: Dr. Catherine Paul,
catherine.paul@tmb.lth.se
Lärare: Ed van Niel,
ed.van_niel@tmb.lth.se
Lärare: Magnus Carlquist,
magnus.carlquist@tmb.lth.se
Hemsida: https://www.tmb.lth.se