Kursplan för

Hållbar livsmedelsproduktion och förpackning
Sustainable Food Processing and Packaging

KLGN65, 7,5 högskolepoäng, A (Avancerad nivå)

Gäller för: Läsåret 2022/23
Fakultet: Lunds tekniska högskola
Beslutad av: Programledning B/K
Beslutsdatum: 2022-04-11

Allmänna uppgifter

Huvudområde: Livsmedelssystemanalys.
Obligatorisk för: MLSA1
Valfri för: MLIV1
Undervisningsspråk: Kursen ges på engelska

Syfte

Kursen syftar till att:

 

 

Mål

Kunskap och förståelse
För godkänd kurs skall studenten

 

 

Färdighet och förmåga
För godkänd kurs skall studenten

 

 

Värderingsförmåga och förhållningssätt
För godkänd kurs skall studenten

 

 

Kursinnehåll

Kursinnehållet inkluderar:


Kursen kommer att ha gästföreläsningar från industripartners om hållbar livsmedelsförädling och förpackning. Kursinslagen består av fallstudier, grupparbete, design av innovativa livsmedel och förpackningar med hänsyn till hållbarhetsaspekter. Diskussionspass hålls i början, halvvägs och sista etappen av fallstudien. Avslutande seminarium för att presentera fallstudierna

 

Kursens examination

Betygsskala: TH - (U,3,4,5) - (Underkänd, Tre, Fyra, Fem)
Prestationsbedömning: Examinationen syftar till att utvärdera uppfyllandet av kursens lärandemål Examinationen består av två delar: En skriftlig tentamen och presentation av fallstudier (skriftlig och muntlig presentation) Skriftlig tentamen 30 p (godkänd >14) Fallstudier 30 p (godkänd >14) Max 60 poäng För att klara kursen måste studenten ha båda tentamensdelarna godkända Den skriftliga tentamen har två delar, hållbar livsmedelsproduktion (20p, godkänd >9) och hållbar livsmedelsförpackning (10p, godkänd> 5). För att klara provet måste studenten uppnå godkännandekriteriet på båda sektionerna Betyg:3 (> 39 p i tentamen), 4(> 39 p i tentamen) och 5 (> 49 p i tentamen) eller inte godkända.

Om så krävs för att en student med varaktig funktionsnedsättning ska ges ett likvärdigt examinationsalternativ jämfört med en student utan funktionsnedsättning, så kan examinator efter samråd med universitetets avdelning för pedagogiskt stöd fatta beslut om alternativ examinationsform för berörd student.

Antagningsuppgifter

Förutsatta förkunskaper: Matematisk analys, grundläggande livsmedelsvetenskap eller livsmedelsteknik
Begränsat antal platser: Nej

Kurslitteratur

Kontaktinfo och övrigt

Kursansvarig: Håkan Jönsson, hakan.jonsson@food.lth.se
Kursansvarig: Claudia Lazarte, claudia.lazarte@food.lth.se
Hemsida: http://www.food.lth.se/utbildning