Kursplan för kalenderåret 2005
VLSI-ARKITEKTUREIT130
VLSI Architecture

Antal poäng: 8. Betygskala: UG. Valfri för: D4, E4. Kursansvarig: Professor Lambert Spaanenburg, Lambert.Spaanenburg@it.lth.se, Inst f informationsteknologi. Förkunskapskrav: EIT120 Digitala strukturer på kisel. Prestationsbedömning: För betyget Godkänd krävs att projektarbetet avslutas. Övrigt: Deltagarantalet är begränsat, 20 st. Urvalsgrund: Intervju. Sökande rangordnas utifrån en bedömning av deras förmåga att framgångsrikt genomföra kursen. Hemsida: http://www.it.lth.se/courses/vlsi.

Mål
Syftet med kursen är att genom arbete med ett större konstruktionsprojekt lära sig hur man går till väga för att implementera en komplex funktion i kisel med givna prestandakrav.

Innehåll
Kursen består av följande fyra delar: 1) Några lektioner och laborationer som en fördjupning av förkunskaperna i VHDL och logiksyntes, 2) En inledande konstruktionsuppgift med hårda krav på yta och hastighet, 3) Några lektioner och laborationer som introduktion till applikationsområdet för projekten, 4) Ett större konstruktionsprojekt som genomförs i grupper.

Litteratur
Laborationshandledningar och övrigt material säljs av institutionen.