Gäller för: Läsåret 2013/14
Beslutad av: Utbildningsnämnd C
Beslutsdatum: 2013-04-15
Alternativobligatorisk för: MLIV2
Valfri för: B5-l, B5-lm, K5-l
Undervisningsspråk: Kursen ges på begäran på engelska
Fördjupa kunskaper i livsmedelsteknik och livsmedelsteknologi eller läkemedelsteknologi genom att genomföra ett tekniskt utvecklingsprojekt.
Kunskap och förståelse
För godkänd kurs skall studenten
Färdighet och förmåga
För godkänd kurs skall studenten
Värderingsförmåga och förhållningssätt
För godkänd kurs skall studenten
Projektet utgörs av en produktutvecklingsprocess av en produkt och skall genomföras ur ett kommersiellt konsumentperspektiv. Arbetet genomförs i stegen innovationsprocess-planering-litteratursökning-laborativt arbete-utvärdering-rapportering-rekommendationer inför kommersialisering och industrialisering.
Viktiga koncept framför allt rörande projektledning understöds via föreläsningar och seminarium
Undervisningsformen är föreläsningar, seminarier med skriftliga rapporter laborationer, studiebesök, och egen reflektion
Betygsskala: TH
Prestationsbedömning: För godkänd kurs fordras godkänt deltagande i alla aspekter av projektkursen och godkänd muntlig tentamen.
Delmoment
Kod: 0111. Benämning: Projekt i livsmedel eller läkemedelsteknologi.
Antal högskolepoäng: 13. Betygsskala: TH. Prestationsbedömning: Godkänd rapport. Godkänd muntlig presentation. Godkänd muntlig tentamen. Delmomentet omfattar: Praktiskt projektarbete
Kod: 0211. Benämning: Projektmetodik.
Antal högskolepoäng: 1. Betygsskala: UG. Prestationsbedömning: Deltagit i obligatoriska moment. Inlämnad skriftlig reflektion. Delmomentet omfattar: Teoretisk bakgrund för projektarbete.
Kod: 0311. Benämning: Entrepenörskap.
Antal högskolepoäng: 1. Betygsskala: UG. Prestationsbedömning: Deltagit i obligatoriska moment. Delmomentet omfattar: Teori kring entreprenörskap
Förutsatta förkunskaper: KLG060, KLG080 eller KLG027.
Begränsat antal platser: Nej
Kursen överlappar följande kurser: KLG031, KLT031
Kursansvarig: Federico Goméz, Federico.Gomez@food.lth.se
Kursansvarig: Professor Marie Wahlgren, Marie.Wahlgren@food.lth.se
Hemsida: http://www.food.lth.se