Kursplan för läsåret 2008/2009
(Genererad 2008-07-17.)
LIVSMEDELSVETENSKAP: PRODUKTIONSSYSTEMKLG085
Integrated Food Science: Production System

Antal högskolepoäng: 7,5. Betygskala: TH. Nivå: A (Avancerad nivå). Undervisningsspråk: Kursen ges på begäran på engelska. Obligatorisk för: MLIV1. Valfri för: B4lm. Kursansvarig: Gun Trägårdh, Gun.Tragardh@food.lth.se, Livsmedelsteknologi. Förutsatta förkunskaper: KLG 060 Livsmedelskemi för Produktformulering, KLG080 Livsmedelsvetenskap komplexa livsmedel. Prestationsbedömning: Essäer, paneldebatt, skriftlig tentamen. Hemsida: http://www.foodandnutrition.lth.se.

Syfte
Att ge en ökad förståelse för hållbar livsmedelsproduktion i förhållande till konsument, producent och samhälle.

Mål

Kunskap och förståelse
För godkänd kurs skall studenten

Färdighet och förmåga
För godkänd kurs skall studenten

Värderingsförmåga och förhållningssätt
För godkänd kurs skall studenten

Innehåll

Litteratur
Coultate, T.P Food – The chemistry of its components, Fourth edition The Royal Society of Chemistry, Cambridge, UK, 2002. ISBN: 0-85404-615-1
Kessler, H.G Food and Bio Process Engineering. Dairy Technology, Verlag A. Kessler, Tyskland 2002. ISBN: 3-9802378-0 OR
Singh, P & Heldman D Introduction to Food Engineering 3rd Edition. London Academic Press 2001.
Gibney MJ, Vorsler HH och Kok F, Introduction to Human Nutrition, Blackwell Science Ltd, ISBN 0-632-05624-X eller Geissler C & Powers H (Eds). Human Nutrition. Elsevier 2005. ISBN: 0 443 07356 2
WHO TRS 916 report, finns tillgänglig på nätet via kursens hemsida