Kursplan för läsåret 2001/2002
INTEGRERAT LIVSMEDELSPROJEKTKLT031
Integrated Food Project

Poäng: 10.0 Betygskala: TH. Valbar för: K4Li. Kursansvarig: Univ lektor Björn Sivik, Professor Björn Bergenståhl, Professor Petr Dejmek, Professor Christian Trägårdh. Förkunskapskrav: KLG040 Livsmedelsvetenskap och KMB015 Teknisk mikrobiologi.. Prestationsbedömning: Muntlig och skriftlig redovisning. Övrigt: Tidigare KLT030.

Mål:
Att fördjupa ämnesspecifika kunskaper i livsmedelsteknologi och livsmedelsteknik genom att genomföra ett utvecklingsprojekt från idé till prototyp i pilotskala.
Att lära projektarbete i grupp, med självständigt val av arbets- och ansvarsfördelning.
Att få en övergripande och djup förståelse för metodik och avvägningar för livsmedelsindustriell produktutveckling.

Innehåll:
Kursens projektarbetsdel skall ske i stegen innovationsprocess-planering-litteratursökning-laborativt arbete-utvärdering-rapportering. Multivariat analys, experimentell design och sensorik skall ingå som obligatoriska moment i kursen. I kursen ingår också en serie studiebesök med uppgift att orientera teknologerna i olika industriers förutsättningar och metodik.

Litteratur:
Esbensen, K, Schönkopf, S. och Midgaard, T. Multivariate analyses in practice, Camo A/S 1996 Referenslitteratur tillhandahålls.