Gäller för: Läsåret 2012/13
Beslutad av: Utbildningsnämnd 3
Beslutsdatum: 2012-04-25
Huvudområde: Livsmedelsprodukt- och förpackningsutveckling.
Obligatorisk för: MFIPDES2
Undervisningsspråk: Kursen ges på engelska
Syftet med kursen är att ge studenten praktisk erfarenhet i projekt arbete inom livsmedels- och förpackningsinnovation, samt grundläggande förståelse och erfarenheter i internationellt projektarbete. Studenterna ska också få förståelse för konceptet integrerad produkt och förpackningsutveckling.
Kunskap och förståelse
För godkänd kurs skall studenten
• Definiera konsumentmålgruppen för produkten hur de
använder produkten, och förväntade försäljningsvolymer
• Förklara hur projektledning och projektarbete sköts i
internationella team
• Beskriva och praktisera utvecklingsprocessen för
förpackningsinnovation och design
• Beskriva innebörden av integrerad produkt och
förpackningsutveckling och implementera i praktiken
• Förklara och diskuterarelationen mellan förpackningsmaterial
och livsmedel
Färdighet och förmåga
För godkänd kurs skall studenten
• identifiera produkt-, marknads-, användar-,logistik- och
miljökrav som gäller förpackningssystemet, för givet
livsmedel
• planera och utföra projektarbete parallellt med studenters
utvecklingsarbete på annat lärosäte
• samverka med utvecklingsgrupp för livsmedel – integrerad
produkt och förpackningsutveckling
• redovisa, både muntligt och skriftligt, lämpligaste
förpackningslösning utifrån utdelat praktikfall
Kursen utgörs av introducerande föreläsningar men består i huvudsak av projektarbete med handledning. I projektet skall studenterna utvärdera och föreslå ett förpackningssystem för en livsmedelsprodukt som parallellt utvecklas av studentteam på AgroParisTech i Frankrike och ta fram en förpackningsprototyp.
Betygsskala: TH
Prestationsbedömning: Examination kommer baseras på arbete i grupp.
Begränsat antal platser: Nej
Kursansvarig: Annika Olsson, annika.olsson@plog.lth.se
Hemsida: http://www.plog.lth.se